Nieuws

Gezocht: Stagiair Community en Food

27 juni 2019

Ben jij wo- of hbo student met interesse in duurzaamheid, innovatie en voeding? Op zoek naar een stage bij een impactgedreven en dynamische organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Gezocht: Stagiair Zeewiercommunicatie

26 juni 2019

Ben jij een wo- of hbo-student communicatie? En ben jij op zoek naar een stage bij een dynamische, jonge organisatie met duurzame doelen en een ‘drive for impact’? Reageer dan op de vacature ‘Stage: Zeewiercommunicatie’ bij Stichting Noordzeeboerderij! 

Zeewierproject “ValgOrize” gelanceerd om voor het eerst wetenschappelijk antwoord te krijgen op de vraag “wat is de smaak van zeewieren en algen?”

17 mei 2019

Met een totaal project budget van €5.7 miljoen, verdeeld over 3 jaar en 12 partijen uit 4 landen heeft de EU besloten dit onderzoek te subsidiëren. Nederland is met 5 partijen goed vertegenwoordigd: het NIOZ, HZ University of Applied Sciences, Zeewaar B.V., Saline Farming B.V., en Stichting Noordzeeboerderij. Voor het eerst wordt er door de EU en de betrokken partijen een dermate hoog bedrag ingezet achter onderzoek naar de toepassing van zeewier als voeding. 

Seaweed for feed

3 mei 2019

Seaweed for feed? Yes. Seaweed has many potential uses as an additive in livestock feed, ranging from methane reduction to improved nutrient uptake and less need for antibiotics. Alongside differing in habitat, growth rate and pigmentation, the range of seaweed species also contain different compounds, varying their effectiveness as additives in feed. All of these factors must be taken into account before substantial action can be taken.

Zeewierinstallatie op zee overvaren

1 maart 2019

Afgelopen woensdag werd de Noordzeeboerderij door de Kustwacht geattendeerd op het feit dat een schip door dit gebied was gevaren. Het offshore innovatie lab is niet toegankelijk voor scheepvaart en is daartoe afgezet met vaarwegmarkering van Rijkswaterstaat en zodanig aangegeven op de laatste digitale kaarten. Ondanks deze markeringen is afgelopen woensdag dwars door de pilotinstallatie heengevaren, deze is daardoor zwaar beschadigd en zijn er meerdere teeltlijnen met zeewieren afgescheurd. 

Vacature: Operationeel coördinator North Sea Innovation Lab (gesloten)

16 januari 2019

Den Haag | ±24u per week | 6 maanden | per direct

Wil jij vandaag beginnen met bijdragen aan een duurzame en gezonde planeet? Ben jij thuis in de haven van Scheveningen en snap jij de zee als geen ander? En uiteraard, hou je net zoveel van zeewier als wij? Dan is Noordzeeboerderij de plek voor jou!

Vacature: Junior Adviseur Agriculture & Feed (gesloten)

16 januari 2019

Den Haag | 40 uur per week | per direct

Wil jij vandaag starten met bouwen aan een klimaat neutrale planeet voor ons allemaal? Wil jij onderdeel zijn van de oplossing!? En natuurlijk, hou je net zoveel van zeewier als wij? Dan is Noordzeeboerderij de plek voor jou!