Groente uit zee

Bestel Groente uit zee nu!

In het zeewierkookboek Groente uit zee lees je álles over zeewier: over groei, de soorten en de samenstelling, tot informatie over voedingswaarde en bereidings- en aankoopadviezen. En natuurlijk kun je zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten!

Probeer nu drie recepten


Zilt heeft de wind mee, ontdek het zelf!

Het is lekker, voedzaam en goed voor het milieu. Zeewier is de nieuwste groente uit zee. Hiermee staan we aan het begin van een trend, want zilte groenten worden heel populair. Dat betoogt het zeewier(kook)boek Groente uit zee. Lisette Kreischer, medeoprichter van The Dutch Weed Burger, Marcel Schuttelaar en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij, sloegen voor dit unieke boek de handen ineen. 

Wat is het? Waar koop je het? En hoe maak je het klaar? In Groente uit zee lees je alles over zeewier. En je kunt zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten.

Stichting Noordzeeboerderij, die zelf ook een proefboerderij voor de kust van Texel en Scheveningen heeft,  beschrijft de wondere wereld van zeewier; de groei, de soorten en de samenstelling. Op uiterst toegankelijke wijze wordt de oorsprong en de achtergrond van zeewier voor een breed publiek inzichtelijk gemaakt. De lezer komt te weten dat zeewier en algen een belangrijke bron van zuurstof zijn voor onze atmosfeer. En dat er onderwater ook bossen bestaan, kelpwouden genaamd. Zeewier is gezond, maar je kunt er ook te veel van eten. De auteurs hebben zo goed mogelijk geprobeerd een onderscheid te maken tussen zin en onzin over zeewier. Met schitterende fotografie en interviews met de ambassadeurs van zeewier.

De 50 plantaardige recepten prikkelen de zintuigen. Met wakame, dulse, Iers mos, zeekraal en lamsoor die de revue passeren. Ook Hollandse exoten zoals strandbiet en ijskruid verschijnen op de receptenlijst. De recepten van Groente uit zee zijn nieuw, spannend en een echte beleving. Lisette Kreischer laat smaakvol zien hoe zilte groenten onderdeel gaan worden van ons dagelijkse menu, van algensmoothie tot feestelijke zeewierchococoladetaart.

> Meer over Stichting Noordzeeboerderij

> Meer over het Zeewierplatform

> Meer over de Proefboerderijen

 

Ik wil Groente uit zee!

Groente uit zee is te bestellen op onze website. Daarnaast is het boek ook te verkrijgen bij diverse (online) boekenhandels. De winkelprijs van het boek is €24,99. 

Tien of meer exemplaren
Wil je tien of meer exemplaren van Groente uit zee bestellen, stuur dan een email naar Koen. Met de aankoop van dit prachtige boek steunt u Stichting Noordzeeboerderij.

Steun ons
Wilt u op een andere manier bijdragen aan de Noordzeeboerderij? Dat kan door een donatie te doen aan de stichting. 

Contact

 • Koen van Swam
  Algemene Zaken / Communicatie
  +31 (0)6 53 52 60 89
  E-mail
 • Marlies Draisma

  Commerciële Zaken
  +31 (0)6 11 77 55 34
  E-mail

 • Eef Brouwers
  Operationele Zaken (mede-oprichter)
  +31 (0)6 24 56 55 46
  E-mail