Nieuws

Meer dan 100 kilo zeewier geoogst van innovatieve SMAC-module

Stichting Noordzeeboerderij heeft op 2 mei een grootschalige, gemechaniseerde zeewieroogst uitgevoerd samen met Royal IHC en de Rijksrederij op Proefboerderij Scheveningen.

Staatssecretaris Martijn van Dam neemt eerste zeewieroogst in ontvangst!

De toekomst van ons voedsel en van tal van grondstoffen ligt op zee. Om precies te zijn zo’n 15 kilometer uit de kust van Scheveningen.

Zeewieroogst in zicht!

Aankomende woensdag wordt de eerste zeewieroogst van Proefboerderij Scheveningen feestelijk onthaald in de haven van Scheveningen tijdens het event 'Buitengewoon Zeewier'. 

Zeewier voor Scheveningen groeit!

Vijftien kilometer uit de kust van Scheveningen werd vorig jaar oktober tachtig meter lijn met zeewierzaad te water gelaten. Het betreft een demonstratie om de schaalbaarheid van offshore zeewierteelt aan te tonen. Woensdag 15 februari was de 3e inspectietocht. Samen met Rederij Vrolijk voeren wij uit richting Proefboerderij Scheveningen om de demonstratie te inspecteren.

Zeewierteelt op zee onderdeel toekomst Noordzee in 2050

Afgelopen najaar kwamen alle belanghebbende partijen tijdens het Interdepartementaal Directeuren Overleg Noordzee bijeen om belangrijke thema’s over de toekomst van de Noordzee te bespreken. Tijdens deze bijeenkomst werden perspectieven gedeeld over het transitieproces op het gebied van energie, voedsel en klimaat. De Noordzee speelt hierin een belangrijke en verbindende rol. Het jaar 2050 is de stip aan de horizon voor deze veranderslag.  Een goede samenwerking tussen belanghebbende partijen is noodzakelijk. Marcel Schuttelaar en Eef Brouwers waren aanwezig namens het Zeewierplatform van Stichting Noordzeeboerderij. Ook bij het Zeewierplatform staat samenwerking onder meer door kennisdeling centraal. 

1,8 miljoen euro voor plantaardige eiwitten

Afgelopen week is een nieuwe subsidie-call (prijsvraag) opengesteld door het Ministerie van Economische Zaken en Rijksdienst voor Ondernemers.

Op zoek naar top-stagiairs!

Ben jij een student(e) Marketing, Communicatie, Biologie en/of Voeding? Kijk dan snel verder want Stichting Noordzeeboerderij is altijd op zoek naar top-stagiairs!